Drsní chlapci od Piťu skončili s návrhom na vzatie do väzby

09.09.2011 Bratislava

TRNAVA 9. septembra (WEBNOVINY) - Hrozbou "urobíme ti peklo, sme drsní chlapci od Jura Piťu" chceli traja muži z Bratislavy a Trnavy zinkasovať 12-tisíc eur od podnikateľa.

Kuriózne však je, že peniaze mal dostať práve on. Namiesto tučnej odmeny drsní chlapci dostali od vyšetrovateľa spracovaný návrh na vzatie do vyšetrovacej väzby.

Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil 26-ročného Trnavčana Adama Š., rovnako starého Viktora M. a tridsaťsedemročného Igora D. z Bratislavy z vydierania.

Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, jeden z nich si u podnikateľa objednal stavebné práce. Ten mu v rozpočte ocenil stavebný úkon na 12-tisíc eur. Obvinenému sa však požadovaná suma zdala vysoká. Podnikateľa vylákal na stretnutie, na ktoré si zobral aj posilu, svojich dvoch kamarátov.

Podnikateľovi oznámili, že ich chcel oklamať a preto musí 12-tisíc eur zaplatiť on im. Aby ho donútili zaplatiť, vyhrážali sa mu násilím. Neskôr sa s podnikateľom stretli opäť, tentokrát už požadovanú sumu znížili na polovicu. Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite spolu s Útvarom osobitného určenia Prezídia PZ zorganizovali akciu a trojicu zadržali v trnavskom regióne. Pri prehliadke im našli zbrane, bejzbalovú palicu, teleskopický obušok, nôž a nepriestrelné vesty. V prípade dokázania viny môžu stráviť za mrežami štyri až desať rokov.
 

Vyberte región